Lumised ahjubanaanid ...

pühapäev, 18. detsember 2005

Elu on risk, mis on võtmist väärt. Kõik muud riskid on väiksemad... või vähemalt täna tundub nii, sest nädalavahetus oli kiire, aga pagana ... nauditav... ja lumi tuli maha. Mõned hetked on nii ilusad, et neist lahti laskmine on pikk ja piinarikas. Nad mässivad end su ümber oma lõhnade ja kujutluspiltidega, oled justkui halvatud ja kõnnid unes ning ei taha, et see kunagi lõpeks. Muu maailm tundub halli vormitu massina ja voolab omasoodu mööda. Need hetked on elamist väärt.

Ja kui peale lumahanges sumamist kange magusaisu tuleb, siis võib kiireid ja lihtsaid lumiseid banaane nautida :)

Lumised ahjubanaanid (kahele)

  • 2 banaani
    1 spl sidrunimahla
    3-4 spl fariinsuhkrut
    3-4 spl kookoshelbeid
    3-4 spl võid
    mõni pall vanillijäätist
    törts Vana Tallinnat
    šokolaadikastet
    (... ja magusaisu ning maiast kaaslast)

Pigem tooremapoolsed täppideta banaanid tuleb vastavalt koolkonnale koorida ühest või teisest otsast alustades ning osava käe ja terava noaga pikuti pooleks lõigata ja vormi põhja laduda, seejärel määida lõikepind vähese sidrunimahalaga. Banaane ei saa ometi alasti ahju panna - need tuleb korraliku fariinsuhkru- ja kookosekasukaga katta ning kõige peale panna väikesed võikuubikud. Küpseda tahab see magustoit umbes 10-12 minutit 250-kraadises ahjus ja muidugi pannakse nad küpsema juba kuuma ahju. Serveerimisel on vanillijäätis ja šokolaad lausa kohustuslikud, suuremate ja vallatumate sööjate puhul annab tilgake Vana Tallinnat ka palju juurde.


01.01.2008 Lisatud pilt: šokolaadisiirupi asemel on riivitud šokolaad ja vanillijäätise asemel Balbiino Vana Tallinna liköörijäätis.

0 kommentaari:

Postita kommentaar