Lavaširullid

neljapäev, 16. märts 2006



Kuna nädalavahetusel juhtub see, mis igal aastal paratamatult juhtub, siis tuleb midagi süüa teha. Praadidega ei hakka mässama, aga suupistete kallal võib nokitseda küll. Plaanis siis näiteks lavaširullid.

Lavaširullid

  • 1 õhuke ümmargune lavaš
    maitsestatud või naturaalset toorjuustu
    lehtsalatit
    meelepärast täidist

Täidisevariandid:
toorjuust, lehtsalat, murulauk, õhukesed singiviilud
toorjuust, lehtsalat, till, peeneks hakitud soola- või suitsulõhe/forell
pasteet, lehtsalat, peeneks hakitud marineeritud kurk
võib kasutada veel riivjuustu, erinevaid ürte, imeõhukesi tomativiile, suitsuvorsti, krevette, saiavõideid... ja kõike muud, mis maitseb. Peaasi, et komponente liiga palju poleks, et maitse segaseks ei läheks.

Lavaš lappida lahti ja lõigata risti pooleks. Nii tulevad rullid suupärase suurusega ja mitte liiga jämedad. Kummastki poolest tuleb üks rull, mis omakorda lõigatakse juppideks.
Lavašile määrida õhuke kiht toorjuustu või pasteeti, millele laotada omakorda korralikult peeneks hakitud või köögikombainis töödeldud ürdid ja täidis. Kui kasutada sinki või vorsti, siis peavad viilud olema imeõhukesed, nii et peaaegu paistavad läbi. Mida õhem on täidise kiht, seda paremini püsib rull koos ja seda mugavam on seda süüa. Pole kuigi meeldiv, kui pool täidisest jääb tõstmisel taldrikule või pudeneb sööjale sülle.
Täidisele asetada ühtlaselt salatilehed. See väldib rulli kiiret "läbivettimist".
Rull tuleb kokku keerata alates pikemast äärest (lõikeäärest) ja nii tihedalt kui võimalik, seda paremini püsib ta koos.
Valmis rull lõigata mõne sentimeetri pikkusteks suupärasteks juppideks ja kinnitada vajadusel kokteilitikuga või siduda kinni murulauguga.
Märkuseks veel, et erinevalt hambaorgist on kokteilitikk terav ainult ühest otsast :)
Üle mõne tuni sellised rullid sööjaid oodata ei taha, sest vastasel korral muutuvad nad nätskeks ja ei ole enam üldse nii maitsvad. Seda eriti, kui on kasutatud märjemat täidist nagu majoneesi, tomatit, kurki või tuunikala.

Samm-sammultToidutare Sõprade Klubi liikmetele.

2 kommentaari:

Maret ütles ...

Palju õnne iga-aastese juhtumis epuhul :)

Thredahlia ütles ...

Tänud!

Postita kommentaar