Lemmikupajatused

esmaspäev, 8. mai 2006



Just nii paimaiast nägu teeb jänku pühapäevahommikul kohvi kõrvale... ja põgeneb kohe, kui märkab, et TEDA pildistatakse. Põgenemises on ta osav ja pildi peale kipub jääma udukogu või tagajalad :D.

Nädalavahetus oli pea et isegi suveilma jaoks ebamaiselt soe. Jäätis krõbedas koha peal küpsetatud vahvlis maitses imehea nagu lapsepõlves ja tilkus ka umbes niisama agaralt, kesklinnas jooksid mingid mehed millegi või kellegi järele :D ja rohi oli nii roheline. Selle aasta esimesed päevitusrandid on jalutuskäigust igatahes nüüd olemas.

Lisaks leidsin terve suure naadivälja just sellises kohas, kus koertega ilmselt ei jalutata. Ja loomaaed lasi pestud naadil suude matsudes hea maitsta. Kui keegi tore inimene annetaks mulle seda umbrohtu regulaarselt... oi ja võilillelehti ka  :)




Kuna suur ja rõõmus kodupood Konsum otsustas, et puitgraanuleid (Kitty Friend) nemad enam ei müü (või on need lihtsalt pikemat aega otsas) ja lemmikloomapoes on need millegipärast hingehinnaga ja höövlilaastu, mida meriseapuuris allapanuna kasutan, kannab jänku oma WC-kastist jalgadega mööda tuba laiali, kassiliivad on aga päris eluohtlikud, siis... leidsime riiulist täitsa vastuvõetava hinnaga koti kassidele mõeldud paberibaasilist allapanu. Asjal tundus olevt päris mitu plussi:
  • Vanapaberist ümbertöödelduna on see loodussõbralik (ka graanul ja höövlilaast on tegelikult ju tööstusjääk ja seega "öko").
  • Puidugraanulist sama mahu kohta väiksem hind (kui mu mälu mind ei peta, siis 10 liitrit ca 32.-).
  • Paber on selles mõttes loomale ohutum, et tegu ei ole otseselt okaspuu puiduga (okaspuust eraldub kõigile pisilemmikutele ohtlikke aineid ja okaspuidust allapanu ei tohiks üleüldse kasutada). Samas "välitualetis" ei pea küülik just kogu aeg ninapidi selle lähedal olema.
  • Käe otsas tundus kergem vedada (aga see võis tuleneda ka sellest, et mina ei olnud vedaja).
Kokkuvõttes tundus jube kasulik ja hea, aga... täna (3. päev) ei ole korter mattunud mitte loomaaroomi (pole kunagi olnudki), vaid hoopis mingisse kahtlasesse meditsiinilisse paberilehka. Eks näis kas suudan sellega harjuda või tuleb Tartu linnas uus mõistliku hinnaga graanulit müüv kauplus leida.

PS! Küülikupuuris ma muide allapanu ei kasuta (toaküülikul pole see vajalik ja neile üldjuhul meeldib ilma rohkemgi) - allapanu on ainult puuri WC-nurgas ja toanurgas "välitualetis", mida agaralt kasutatakse, et puuri puhtana hoida.

0 kommentaari:

Postita kommentaar