Kaneeli-õunarullid

reede, 17. november 2006

Elsa tuletas oma saiakestega meelde, et kaneeli-õunarulle polegi ma kaua teinud. Mitu päeva juba mõtlen, et peab ka selle tembu ära tegema. Õunu ju on. Eile siis võtsin julguse kokku ja panin taina kerkima. Et valgust õues kauaks ei jätku ja lund ka nagu kiuste ei tule, siis pildid on vanad.

Kaneeli-õunarullid

  • Tainas:
    4.5 dl nisujahu
    0.5 Nordic kuivpärmi (25 g presspärmi)
    0.5 sl suhkrut
    noaotsaga soola
    50 g võid
    1 muna
    65 ml vett
  • Täidis:
    4 keskmist õuna
    0.5-1 tl kaneeli
    3.5 sl suhkrut
    1 tl sidrunikoort
    1 sl sidrunimahla
    1 tl vaniljesuhkrut
    (10 ml õunabrändit või brändit või konjakit - alkohol aurab minema, hea maitse jääb, ei tasu karta)

Sega kuivalt jahu, kuivpärm, suhkur ja sool. Lisa soe vesi (ca. 45 kraadi) ja muna jahumassile ning sõtku ühtlaseks. Viimasena lisa sulavõi. Kui jahu ei saanud piisavalt, võib seda juurde panna, aga tainas ei tohi väga tihe tulla. Sõtku veel, kuni tainas lööb käte küljest lahti ja lase soojas kohas rätiku all 30 min. kerkida. (Ilmselt võib muna ka panemata jätta ja vett rohkem kasutada, aga ju retseptis oli nii ja ma ei hakanud muutma. Presspärm tuleb lahustada käesoojas vees ja suhkruga.)
Puhasta õunad ja lõika võimalikult peeneks. Hauta kaneeli, sidrunikoore, sidrunimahla (ja alkoholiga) pehmeks. Lisa suhkur ja vanillisuhkur.
Sõtku taigen alla, rulli ristkülikuks, laota õunamass taignale ja keera pikemat külge pidi rulli. Lõika rull pisut risti diagonaalselt viiludeks. Aseta viilud küpsetuspaberiga ahjuplaadile laiem pool allpool ja vajuta kergelt laiaks. Lase veel 20 min kerkida (vahepeal pane ahi sooja).
Määri pealt munaga või sulavõiga ja küpseta 20 min 200-kraadises ahjus.
Serveeri soojalt (või külmalt, kui peaks mingil põhjusel jätkuma).

1 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere
Olen Sinu blogi pikaajaline lugeja, ja tänan väga hariv on. Küsin aga siinkohal, äkki oskad ütelda, mis ma valesti tegin et peale ahjust välja võtmist juba 10 minuti pärast olid mul saiad kivikõvad :(
tänud ette
Kaire

Postita kommentaar