Aprikoosid šokolaadis

teisipäev, 5. detsember 2006


Needsamad, mis laupäeval kaasas olid ;) Mis see statistika näitaski - kolmas võttis jutu jooksma?

Aprikoosid šokolaadis
  • Kuivatatud aprikoose
    Tumedat šokolaadi (väh. 70% kakosisaldusega)
    Vana Tallinnat ja/või konjakit
    Näpuotsaga ingveripulbrit
Aprikoosid tuleb panna kaussi ja kallata üle alkoholiga ning jätta umbes ööpäevaks kile alla ja külmikusse. Kuna vedelik imendub, siis tuleks kaussi mõned korrad korralikult läbi raputada, muidu saab mõni suutäis tunduvalt kangem kui teine. Hädapärast aitab üleöö leotamisest.
Ligunenud aprikoosid jätta sõelale nõrguma. Sõela alla tekib korralikult kleepjas ja veniv, magusalt lõhnav alkoholiollus, mis sobib hästi küpsisetordi või biskviidi immutamise lisandiks.
Ehitada vesivann - pealmine kauss peab olema suurem, et aur mingil juhul šokolaadisse ei satuks, see rikub sulatamise lootusetult. Vesivanni on tarvis ka šokolaadi sulanuna hoidmiseks (st. mikrolaineahju variandid EI TÖÖTA). Niisama pliidi peal on šokolaadi sulatamine eriti riskantne, kuna šokolaad ei talu kõrgeid temperatuure (eriti valge šokolaad). Murda šokolaad ülemisse kaussi, tõsta kaadervärk pliidile ja sulatada šokolaad. Sulanud šokolaadisse segada maitse järgi ingveripulbrit (õige vähe). Kasta aprikoosid ühte külge pidi šokoladisse ja jätta mõneks tunniks tahkuma. Nautida mõõdukas koguses ja omal vastutusel :P

4 kommentaari:

Pille ütles ...

Hea idee lähenevateks pühadeks. Ja nagu näha, siis see ingveri-šokolaadi kooslus on Sulle tõesti meele järgi:)

Thredahlia ütles ...

Ooo, jaa :P

Anonüümne ütles ...

need olid imelised, kinnitan...

Anonüümne ütles ...

mulle ka need meeldisid väga. muideks ma leidsin oma kotist veel ingverisokolaadi, sest kajakas sai mu suure südame poolest vaid ühe tahvli.
niiet ma võin selle vabalt sulle saata. või tuua. sest tartusse ma varsti jälle tulen.

Postita kommentaar