Toidu kuumutamisest plastiknõus...

kolmapäev, 25. aprill 2007

Megnut kirjutab plastiku kuumutamisest seoses viimase aja sous vide'i lainega. Arvata võib, et plastikust anumas (polüet(ül)eenist kottides, karpides, kaussides, jne.) ei ole kuigi tervislik toitu kuumutada ega keeta, sest plastikust võib toitu sattuda kemikaale ja kõrgemal kuumusel võivad näiteks kotid lihtsalt sulada.
Võtame siis teadmiseks, et enne mikrolaineahju pistmist kallame toidu mõnest traditsioonilisest materjalist anumasse (klaas või keraamika) - mikrolaineahju tervislikkus on muidugi umbes niisama kui mitte veelgi rohkem kaheldav [link, link]. Head aega Tupperware! Ja kuidas selle sous vide'iga siis ikkagi on (kuigi kuumus jääb alla vee keemistemperatuuri)?

2 kommentaari:

Evelin ütles ...

oli mul seda hirmutamist nüüd vaja?:D
tegelikult ei annagi leida asju, mis tervisele kahjulikud poleks. seega tuleb muidugi teadlikult jälgida, mis suust sisse läheb, aga vahel on kasu mõtteviisist 'mida ei tea, ei tee haiget'. mina viskan ühel heal päeval toidu plastikusse sous vide küpsema niikuinii - küsimus on lihtsalt selles, kas seda siis ka edaspidi teen.

Thredahlia ütles ...

Sama siin - ega neid asju, mis kohe ei tapa, aga pikemas perspektiivis on kahjulikud, tarbime ju iga päev (toidu lisaained, saastunud õhk, paljud kunstmaterjalid meie ümber ja ihu vastas, jne.) - ma lihtsalt üritan neid mõistuse piirides vältida.

Postita kommentaar