Koriandripesto

teisipäev, 14. august 2007


Koriandripesto kreeka pähkliga, kogused maitse järgi. Üldjoontes on selles retseptis piiniaseemned asendatud pähkli ja basiilik koriandriga. Niisama hästi võib kasutada ka siledalehelist peterselli. Maitselt sobis hästi kanafilee määrimiseks enne ahjus küpsetamist.

PS! Koriander (Coriandrum sativum L.) on endiselt koriander. Kellele koriandrilehed ebameeldiva lutikalõhna ja seebimaitsega seostuvad, ei meeldi ka koriandripesto. Lõhn ja maitse on eestlasele võõras, aga "õpitav". Uut ei ole alati vaja karta. Kodumaine koriander on turul saadaval, kohati küll "kinza" nime all (gruusiapärane nimetus?).

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Gernot Katzer kirjutab päris põhjalikult etümoloogiast siin: http://www.uni-graz.at/~katzer/engl/Cori_sat.html (vene kinza, gruusia kindzi, armeenia kinj jne)
Koriandri maitse nõuab tõesti harjumist. Ma noppisin vanasti kõik lehed toidu seest välja, nüüd poetan lõdva randmega toidu sisse, kui käepärast on:)

Thredahlia ütles ...

Aitäh lingi hea eest, see oli tõesti põhjalik :)

Ma hakkan vaikselt sellest välja nokkimise staadiumist mööda jõudma. See on tõesti maitse, mis tahab harjumist, aga just seepärast ma katsetangi.
... meeslemmikut koriandrilehtedega veel hirmutada ei söanda :P

Postita kommentaar