Kuivatatud seened

neljapäev, 20. september 2007

Kuivatada saab põhimõtteliselt kõiki seeni, mis ei vaja kupatamist. Parimad on muidugi puravikud.
Kuivatamine ise on lihtne: seened puhastada, 1/2-1 cm viiludeks lõigata, ühes kihis küpsetuspaberile laotada ja irvakil uksega praeahjus 50 kraadi juures krõbedaks kuivatada. Aega võtab see muidugi omajagu - mul viimasel korral 10-11 tundi. Kuivatatud seeni säilitada paberkotis ja kuivas kohas.

Selliselt säilitatud seeni enne kasutamist harilikult leotatakse, aga neist võib teha ka seenejahu, millega saab toitudele lihtsalt seenemaitset anda.


PS! Puravikud ei ole mustad mitte kõrbemise, vaid seeneliigi tõttu - haavapuravikud olid enamuses.

Kuivatatud seentega retseptid:
Kukeseene külmutamine ja seenejahu
Seenerisoto
Värske pasta kukeseenejahuga

OT: Kõrvale ka pai - kuulake Külalisi laivis, kui peale satute. Tööpäeva eel ja ööune arvelt, aga mõnus :)

0 kommentaari:

Postita kommentaar