Karulaugupesto

esmaspäev, 12. mai 2008

Seekord ei ole tegu mitte klassikalise basiilikupestoga ega isegi mitte koriandripestoga, vaid hoopis kodumaise karulaugupestoga, mis maitseb hunnitult hästi.
Pesto tegemisel arvesta, et õienupud on karulaugul tunduvalt vängema küüslaugumaitsega kui lehed.


Karulaugupesto
retsept Nami-namist

100 g karulauku
50 g röstitud piiniaseemneid
1.5 dl külmpressi oliiviõli
4 sl riivitud parmesani
soola

Pese karulauk ning kuivata hoolega. Lõika väiksemateks tükkideks.
Pane hakitud karulauk, röstitud piiniaseemned ja 4-5 sl õli saumikseri anumasse ning püreesta. Lisa vähehaaval ülejäänud õli.
Lisa riivitud juust ning maitsesta soolaga.

Pesto säilib kinnises nõus külmkapis umbes nädal aega.

Piiniaseemnete röstimiseks kuumuta neid kuumal kuival pannil paar-kolm minutit, kuni seemned on kuldsed. Jahuta enne pestole lisamist!


Käitume looduses vastutustundlikult - karulauk on III kaitsekategooria taim. Seda võib loodusest kasvukohta kahjustamata omaks tarbeks küll korjata, aga mitte välja kaevata või müüa!
Karulauk peaks olema ka suuremate probleemideta aias kultiveeritav - seemned on müügil.

Triinule suured tänud karulauguga varustamise ja Pillele seaduseviite eest!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas sul pestot jäi alles? Ma tahaks mingi pisikese koguse ära proovida. Pealegi on mul sulle näidata paar pilti, milline kaulaugu-metsaalune välja nägi. No ütleme nii, et rohurinde mitte ainult domineeriv, vaid lausa ainuke taim ;)

Pille ütles ...

Tore, et maitses!
Triinu - mul sama seis - metsaalune on kaetud karulauguvaibaga :)

Thredahlia ütles ...

Triinu, jäi-jäi. Täna 9-paiku võin hilist õhtusööki jagada :P
Jaga siis pilte vastu.

Pille, tänud idee eest!

Postita kommentaar