Täidetud paprikad

esmaspäev, 26. mai 2008

Hiljuti Ungaris ei sattunud ma imekombel kordagi paprikat sööma, aga Türgis hakkas see täidetud ja tomatileemes variant hirmsasti maitsema (biber dolması, veiselihaga muidugi) ning Maarja ka aeg-ajalt õrritab nendega... olen retsepti natuke oma maitsemeelele "paika loksutanud". Riisist paprika sees ei ole ma erilises vaimustuses ja ahjus küpsetatud variandid tunduvad liiga kuivad.
Siin nad on.

Täidetud paprikad

6 "Ungari" paprikat (vaata pilti)
300 g taist sea- või segahakkliha
1 suurem sibul
3 küünt küüslauku
1 dl paksu hapukoort
1 tl soola
1 tl musta pipart

2-3 (liha)tomatit
2 dl meelepärast puljongit
1 tl kuivatatud tüümianit
1 tl kuivatatud basiilikut
näpuotsaga tšillihelbeid
vajadusel soola

Haki sibul ja küüslauk hästi peeneks, sega hakklihaga. Lisa hapukoor, sool ja pipar.
Klopi hästi läbi.

Lõika paprikatel varre poolt otsast kaaned pealt ja eemalda seemned. Topi puhastatud paprikad tihedalt lihasegu täis ja pane kaaned tagasi.

Eemalda tomatitelt südamikud ja lõika kuubikuteks, kalla poti põhja. Lisa puljong ja ürdid ning tšilli. Kastme tulisus sõltub näpuotsa suurusest, aga tasub meeles pidada, et hautamine on pikk ja ka vähestest tšillihelvestest tuleb üsna palju särtsu välja.
Lao kõige peale ühes kihis paprikad. Tõsta pliidile ja lase vedelikul keema tõusta. Keera kuumus nii madalaks, et potis veel vaevu mullitab ja kuumuta kogu kupatust kaane all veel umbes tunnijagu.
Serveeri valge leiva või riisiga.
Veel:
paprikast
tomatist

4 kommentaari:

Tiiu ütles ...

Kas sa ise ka aru saad, kui täiuslik, ilus ja väärt blogi sul on?!

Ma saan siit võimsat eeskuju.
Tänan!

Thredahlia ütles ...

Aitäh ja aga palun!

Pille ütles ...

Väga maitsvad olid, armas Thredahlia!! Me paneme järgmisel korral veidi rohkem maitseaineid, aga muidu olid vägagi mõnusad!

Thredahlia ütles ...

Tore kuulda, et meeldis :)
Maitsestamise koha pealt oleneb siinkohal palju puljongist, nii et täpsed maitseainete kogused peab ikka katse-eksitusmeetodil selgeks tegema...

Postita kommentaar