Traditsiooniliselt head maitsed - siga, kartul, karulauk

esmaspäev, 12. mai 2008

Karulauk tuleb metsast, talisibul peenralt, pekk suitsusaunast ja kartul keldrist, noh, ideaalis.
Tegelikkuses teeb Lihameister täitsa ausa maitsega "Suitsusauna pekki", viilutatud ja puha, proovige. Miski "Viie päeva suitsuliha" oli neil ka, selline kuiv, ehesuitsune ja taitriibuga tulisoolane, aga pekk on parem.

Talisibul hapukoorega on keedukartuli kõrvale vanaisa lemmik. Karulauk ei tee sellele lihtsale kombinatsioonile kahju :)

Ja sel ajal, kui kartulid keevad, saab näiteks pool Kööki läbi lehitseda...

Keedukartul sibula-karulaugukastmega

talisibulat
karulauku (lehti, õiepungasid)
hapukoort
soola

kartulit
suitsusauna pekki
rukkileiba

Koori keskmise suurusega kartulid ja pane soolasesse vette keema.
Võta kaks osa talisibulat ja üks osa karulauku. Haki mõlemad, sega hapukoorega, maitsesta soolaga ja tõsta külmkappi.
Kurna kartulid, keera iga mugula ümber viil suitsupekki ja serveeri sibula-karulaugukastme ning rukkileivaga.

2 kommentaari:

Maarja ütles ...

kui vaid saaks seda suitsupekki,oehh küll tundub isuäratav

Thredahlia ütles ...

Jaa, see pekk on täitsa klass omaette teiste saadaolevatega võrreldes :P
Aga see paar kartulit paari imeõhukese pekiviiluga ja sibula-karulaugukastmega - mul tulevad veel täna neelud, kui eilsele õhtusöögile mõtlen. Liiga hea oli.

Postita kommentaar