Ljubljana

esmaspäev, 30. juuni 2008

Kaks ülikooli külastatud, Ungari molekulaarbioloogid ka, hästi söödud ja joodud, enda ja ülikoolide kulul :P Pea on infost paks ja teha tahaks niiiii palju.
Hotell ei kõlba kuskile - otsi veel odavat, eksole. Kont puudub ja sooja on ca 30 kraadi, õues.
Meri nähtud! Pirani-armastus pole kusagile kadunud.
Rongidega end jälle halliks muretsetud - aega ümber istuda Mestres oli 22 minutit, aga esimene rong hilines 15 minutit, õnneks-õnneks Budapesti oma ka 20 min :P
Ungari öörongid peatusi ei teata ja vaata ise kuidas kell kaks öösel Ljubljanas maha saad, kui ei taha Budapestis ärgata. Tühja akuga mobiil ei taha äratada ka. Õnneks sattus rongis minu vastu istuma Londonis õppiv Zagrebisse meeslemmikule külla sõitev Läti neiu, kellega aeg vesteldes kiiremini möödus.

Maarja orada-vaimustust jagan nüüd 100%. Olen seda rannikul ka söönud, aga seal polnud see pooltki nii hea. Ilmselt koha ja hetke, mitte kala süü. Igatahes kaotasin oma keele ja unustasin paariks põgusaks hetkeks KÕIK töö-kooli-isiklikud (suvalises järjekorras) mured. Toit on nauding!


Pratchett'i "Small gods" on nii mõnegi kohvi ja õhtuse pargipingi nauditavaks muutnud nii siin kui Comos. Kahju, et otsa saab, hakka või uuesti lugema.


Tänaval sai õhtuhämaras suheldud tšellomängijast keskealise tumedanahalise USAkaga, kes väitis, et toruga tüdrukud võtavad tal põlved nõrgaks. Tahtis sööma viia ja puha. Jutt oli huvitav, fakt kahtlane.
Pilti teha ma ei oska, aga aksessuaar töötab edukalt :D Pole esimene kord, noh :P
Restoranist sain ka kaks visiiitkaarti ja siivutu pakkumise. Käi veel üksinda õhtustamas, eksole. Hea, et seelikut selga ei pannud, aga teksad ja must maika polnud ilmselt ka ohutu valik. Kohalikel "rahututel" onudel on millegipärast visiitkaardil "direktor" kirjas - tundub popp valik, paaril tuttaval samuti :D
Ja miks üritavad inimesed ebatasasel kivisillutisel põikpäiselt rulluisutada. Oleks siis üks hull olnud, aga oli mitu...
Gmail põtkib (vabandan juba ette) ja internetti pääsemine on Hiina ime...

Ja kuidas on võimalik, et mina saan välja helistada ja sõnumeid saata-vastu võtta, aga mulle helistada ei saa. Väidetavalt kohalikele kostab tekst, et number pole kasutusel. Hea, et ei kosta: "The person you are calling does not exist...". Operaator väidab, et pole võimalik.

Pildid hiljem - ei viitsi õuest õlle kõrvalt tuppa fotoka järgi minna :P
Huvitav sakslasest Ungaris töötav vanahärra ja Türgis elav kohaliku abikaasaga California antropoloogineiu... kell lööb kohe südaööd ja juttu jätkb kauemaks.

Ehhh, maailm on väike. Neile vähestele, kes seda väikest maailma endale lubada saavad.

PS! Ljubljana on pisike ja ilus, rannikututtavate antipropagandast hoolimata.
Maarjale suur isiklik aitäh mõnusa lõuna eest! Vähemalt stag ja stud vahe on mul nüüd igaveseks meeles :P

6 kommentaari:

Maarja ütles ...

kuule, kus te kala sõite ljubljanas?

ja rannikulolijatel on see tüüpiline jutt, et ljubljana sakib:) me tuttavad alati ohivad mis kole kui peavad LJ tulema või hoidku alt kui tööasju siin rohkem päevi veetma.

jutust saan ma aru, et bledi sa ei jõudnud? vähemalt mudu oli huvitav:)

Pille ütles ...

Tore, et te kohtusite (kuigi saan aru, et Maarja Sulle helistada ei saanud).
Kas stud & stag olid Pratchetti romaanis? Ma pidin kunagi oma sõpradele mittekirjakeelsed shag/fag lahti seletama:)
Tahan ka doradat..

Thredahlia ütles ...

Maarja, ml on tunne, et see oli see koht, kus Sa väitsid, et turiste kiusati, aga võib-olla ka mitte, halb mälu. Igatahes kala oli seal küll hea.
Gostilna zlata ribica (Cankarjevo nabrežje 5-7)

Puhkama peaks siia tulema. Et rohkem näha ja jõuda :P Järvede äärde päevatuurile tõesti ei jõdnud, plaanid muutusid. Midu oli tore ja kohtumised hirms intensiivsed - nende seedimisekd läheb veel hea tükk aega.

Pille, me tegelikult oleme Eestis põgusalt varemgi kohtunud, küll aga rohkem käsitöörindel. Telefoniühendusega on jama jah. Itaalias töötas, mis siin viga, ei tea.

See stag ja stud segadus oli menüüs. Sõin hobuse asemel isahirve, sarnased sõnad, pole hullu :P

Tirtsikas ütles ...

Sina ja ei oska pilte teha? Mina just alati imetlen neid ja soovin, et ise ka nii kenasti pilte teha oskaksin :)

Mari-Liis ütles ...

Mo arust oskad Sa väga hästi pilte teha:)

Maarja ütles ...

seep see sama koht on, ma nõnna arvasingi, sest keskel suurt rohkem siukseid kohti pole. a see telefonijama on siin suht tüüpiline, eriti teise riigi kaardiga. mul eesti kaardiga sama jama aeg-ajalt, ja mulle laulis sama lugu, kui püüdsin sulle helistada.

Postita kommentaar