Kiire ja lihtne soja-seesamikana röstitud rullkõrvitsatega

pühapäev, 21. detsember 2008

Vahel läheb poes õnneks ja sealt saab noori mahlaseid ja õrnu suvikõrvitsaid, selliseid paari sõrme jämedusi imeõhukese koorega. Sellised sobivad ideaalselt röstimiseks. Natuke vanemad, mida veel koorega tarvitada sünnib, võiks hoopis ratasteks lõigata.
Kahju, et kodumaised õigel hooajal turul enamasti ainult kurvalt ülekasvanuna müüakse.

Täpset retsepti pole seekord vajagi - tegu on kiire ja lihtsa õhtusöögiga, milleks kulub saba ja sarvedega maksimaalselt pool tundi. Ja mis saab olla parem kiitus, kui nentimus üsna köögiviljavõõralt meeslemmikult, et see roheline asi oli päris maitsev.

Oliiviõliga röstitud rullkõrvitsad Soja-seesamikana ahjus röstitud rullkõrvitsaga


Vaja on:

noori rullkõrvitsaid, külmpressi oliiviõli, soola, musta pipart,
kanafileed või nahata kintsuliha, tumedat sojakastet, seesamiseemneid

Pese rullkõrvitsad ja poolita pikkupidi. Nirista küpsetusplaadile külmpressi oliiviõli, jahvata soola ja pipart. Lao kõrvitsalootsikud lõikepool allpool plaadile. Pane ca. 200-kraadisesse ahju küpsema (küpsevad ca. 15-20 minutit).

Lõika kana viiludeks, prae kuumal pannil pealt kergelt jumekaks, lisa maitse järgi sojakastet, sega ja lase sel enamuses auruda. (Vahepeal keera kõrvitsatel ahjus teine pool) Lisa pannile peotäis seesamiseemneid ja kuumuta veel veidi.
Mõnd maitseainet võib ka tulisuse huvides veidi kasutada (meil eile näiteks oli wasabi ja seesami maitseline, aga mu meelest ingver, laim või tšilli igas poosis sobib ka).
Serveeri ahjukõrvitsatega.

5 kommentaari:

evli ütles ...

Hei,
Ma ei hakka välja otsima, kus sul kõik info suvikõrvitsate kohta on, aga minu reedene totaalne üllatus oli, et toores suvikõrvits mingi läbipaistva tšillikastmega on superhea snäkk! Üllatas just suvikõrvitsa toorelt kasutamine :)

Thredahlia ütles ...

Evli, Sind on kerge üllatada :D
link ka

evli ütles ...

Sa ei kujuta ette!!! :D

Helene Wait ütles ...

Tere! Sain oma vennalt täna sinu blogi aadressi (nad on vist kuidas sa ütled sinu meeslemmikuga töökaaslased)... ja kohe ei saanud muidu, kui pidin sulle kirjutama ja ütlema, et sul on väääga ilus ja mõnus blogi. Nii ilusad fotod ...suu hakkab vett jooksma...kindlasti tulen siia veel külla ja kui võib panen oma blogisse lemmikute alla ka?
Igal juhul jõudu!

Thredahlia ütles ...

Aitäh ja aga palun!
Eesti on piiiisike :)

Postita kommentaar