Häbematu muinasjutt: šungiit

laupäev, 14. märts 2009

Seda et... kui ma tahan osta kena mattmusta šungiidist kaelakeed, millist ehtepoest naljalt ei leia, siis miks ma pean saama pika loengu selle väidetavatest imettegevatest võimetest? Pseudoteaduslik jura kurjast silmast, energiatest, geopatoloogiast ja muud sellist. Kõige hullem, et see müüjanna vist ise tõesti uskus kõiki neid muinasjutte, või õigemini lausvalesid... ja üritas mind veenda mustade püramiidide hädavajalikkuses.
Üritavad teisedki - see artikkel näiteks ajab iga keskkooliharidusegagi inimese kõht kõveras naerma (vähemasti selle, kes kõigis füüsikatundides sügavalt ei maganud). Mõni õnnetu jääb kahjuks ka uskuma.
Lihtsameelselt saab keerulise jaburjutuga ka lihtsa söetüki eest korraliku raha kätte :) Tundub, et apteegid jäävad söetablettidega äritsemisel "looduspoodidele" alla, aga õnneks saab sealt adekvaatsemat infot....

Šungiit on amorfne süsinik, süsinik nagu puusüsi, grafiit, teemant. Imevõimed sel puuduvad ja kes seda vee puhastamiseks peaks tahtma kasutada, siis aktiivsöefilter on igatahes efektiivsem. Ja kaugeltki ei leidu seda ainult Karjalas...

Aga kena on küll, vägagi.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Olete ehk oma kõrgelt haritud isikus nii armuline ja avaldate nimekirja inimtõugudest, kes võivad Teie planeedil elada? Avara silmaringiga ja sallivad inimesed võivad ilmselt kohe mõne teise galaktika otsida?

Kui Te peeglisse vaatate, siis mis Teile sealt paistab? Mina loen Teie kirjutisi ja näen üht ninakat nähvitsat, kes ennast oma haridusega teistest ülemaks upitab, ent harituse osas jääb alla neile, keda ta oma sõnavõttudes alavääristab.

Thredahlia ütles ...

Inimtõud ja koerarassid :)

Mina pole inimesi tõugudeks jaganud ja ei hakka ka jagama ning sallivusest on kasu vaid siis, kui see on vastastikune.
Väiksema silmaringiga inimeste arvelt teenimine ning religiooni kalduva ebatedusega imevõimete põhjendamine ei ole tõesti asi, mida saaks ja peaks sallima - mitte keegi meist.

Kas tõde teeb haiget, et oma nime alt kommenteerida ei julge, või on ärihuvid mängus? Minu isik on koos oma isikliku arvamusega siin täitsa avalikult eksponeeritud. Kui ei meeldi, ole lahke, ära loe - keegi sunni :)

Anonüümne ütles ...

See postitus oli ka minu jaoks ehmatav. Mul pole ei ärihuvisid ega ka "valus tõde" reaktsiooni. Selline seisukoht pole ju teab-mis uudne, kuid siit seda lugedes sain obaduse küll. Vastab tõele, et kui ei meeldi, ära loe. See vabadus ju ongi ja kobisemisekt polekski põhjust. Elen

Postita kommentaar