Kartul ei pea igav olema :)

pühapäev, 22. märts 2009

Mitte, et ma eriti tihti kartulit sööks... ja kui, siis enamasti oliiviõli ja ürtidega ahjus küpsetatult, aga on üks versioon keedukartulit, mis mulle tõesti maitseb, ka täitsa iseseisva salatina, mitte lihakõrvasena. Eriti hästi sobib selline kartulilisand valgete kalade kõrvale.

Varuda tuleb heamaitselisi kartuleid, mis keetmisel lootusetult ära ei lagune. Näiteks roosakooreline Laura on ideaalne.

Kartul spinati ja küüslauguga


Kartul spinati ja küüslauguga

Kartulit
Spinatit
Küüslauku
Võid
Oliiviõli

Koori kartulid ja lõika kuubikuteks, loputa kuubikud külmas vees tärklisest puhtaks ja jäta vette seisma.

Koori ja haki ohtralt küüslauku (praadides muutub küüslauk väga mahedaks).
Sulata pannil või, lisa veidi oliiviõli ja kuumuta või-õlisegus küüsluaku (ära lase pruunistuda!). Lisa värske spinat ja kuumuta kuni spinat "kokku kukub" (või kuni külmutatud spinat on sulanud ja läbi kuumutatud). Tõsta pann kõrvale.

Lase potis vesi keema, lisa sool ja kartulid. Keeda kartulid pehmeks (aeg oleneb kuubikute suurusest) ja sega spinatiseguga. Serveeri soojalt.

4 kommentaari:

Liina ütles ...

Tänud, kõlab inspireerivalt! Spinat on iga päevaga üha enam ja kartul iga päevaga üha vähem teemaks, aga küll nad keskel kokku saavad :-)

Maarja ütles ...

Ehh, nigust meite juures :) Sa käisid Piranis Kolmes Ões sõõmas või pavelis? Ei tule enam meelde. Spinatit asendama sobib ka lehtmangold väga hästi. Siin täpsemalt lehtmangoldiga tehakse, mitte spinatiga.

Thredahlia ütles ...

Liina - sujuvaid üleminekuid! Kartul tuleb jälle teemaks, kui kohalik varajane lettidele jõuab :)

Mann, ma tõesti ei mäleta enam nimesid, ei Piranis ega Ljubljanas. Selle spinatikartuliga tutvustati mind vist esmalt küll Itaalia poolel, aga maitsev on sellegipoolest.

Pille ütles ...

Ja natuke vürtse juurde ning tulemuseks briti india restode hitt saag aloo :)

Postita kommentaar