4 seika

kolmapäev, 5. august 2009

Seik nr. 1 - Eile õhtul kukkus Brennal poole jalutamise pealt hammas suust :) Hamba panime tallele.

Seik nr. 2 - Meil on uued koduloomad, Blatella germanica - elagu Lasnamäe (... ja kortermajad)!!!
Esimese leidis meeslemmik kirjutuslaualt ja kutsus mind tuvastama (no ta polnud varem sellist elukat näinud). Teine maandus hommikul vannioas mu käele...

Seik nr. 3 (pildil, kes leiab, see leiab) - Tegelesin eile õhtul enese premeerimisega puhkuse lõpu puhul ja nüüd ei jõua ära silitada. Mõnus-mõnus-mõnus!

Seik nr. 4 (pildil) - Küpsed lihatomatid, mmmmmmmmm..........

Hommikusöök boonustega :)

7 kommentaari:

Trlp ütles ...

Hei,

Mulle jäi see uute koduloomade mure silma, kuna mul oli üle mitme aasta nüüd suvel sama jama. Tõrjet tellima ei hakanud, aga Combati nimeline ameeriklaste mürk, selline pasta, aitas hästi. Seda müüb PestChemical, aga ainult oma laopoes, Artelli tänaval.

Thredahlia ütles ...

Njah, neid asju, mis aitavad, on mõni veel, olen nende loomadega kunagi koolipõlves kokku puutund. Aga kõhutunne ütleb, et mõni naaber tegeles lihtsalt tõrjega ja nii see ping-pong kortermajades käibki, kui tervet maja 100% ei saada nõusse korraga tõrjuma. Kahjuks. Minevikust on nii palju õpitud, et pudelispreidega pole mõtet mässata ja ennast mürgitada.

Anonüümne ütles ...

Kas mitte silitamiseks makro objektiiv?

Thredahlia ütles ...

:) Ei. Makrost ei tunne (õnneks?) puudust (veel?).

Lihtsalt 50mm(f1.8, Canon) oli tore ja on endiselt (enamus viimase aasta toidupilte on vist sellega tehtud), aga see jäi muudel eesmärkidel tihti kitsaks, samas f1.8 oli tore omaette (olemasolev Sigma 17-70mm f2,8-4,5 päeval õues OK, aga mujal jäi jälle pimedaks).
Seega sai Sigma 30mm f1.4 soetatud. On tore. Ja esialgu tundub, et ka teravam, kui eelmised kokku...

Thredahlia ütles ...

Lisaks kipub see pimedam 17-70 statiivilt pildistades sisse ja välja vajuma... nokk kinni, saba lahti.

Anonüümne ütles ...

Õnne asjaliku kingituse puhul! Ma olen täheldanud, et need 'valged' fiksobjed on palju universaalsemad(leiavad rohkem kasutust ja lihtsalt paremad) kui fotokatega kaasas olevad zoomtorud.
Loodetavasti näeb ikka aeg-ajalt antiik-lõõtsaga tehtud pilte ka :)

Ladinakeelsete elukate vastu aitab see kui tihendada köögi ja vannitoa püstakute(torud) ümbrus ja radiaatoritorude ümbrus. Ja siis muidugi söödavat mürki neile anda. Oli meilgi ennemuiste kortermajas needsamused, aga nüüd pole juba aastaid enam nähtud.

Thredahlia ütles ...

Toru on tore tõesti :) Fotokaga kaasa tulevate zoomidega puuduvad mul õnneks või kahjuks igasugused kogemused...
Antiigiga on nii, et erilist restauraatorit must pole ja lõõts vajaks hädasti teibituuningut, lekib teine. Aga riiulis seisab vanaisa Industar 22-ga Zorki, mis ootab, et keegi teda filmiga õnnistaks... kui vaid aega oleks :)
Juhtub nii, et soovid on suuremad kui oskused ja ajaressurss...

Aga torud ja elukad... oleks tegu enda oma ja pikemaajalise asumisega, siis võib-olla tihendaks ka. Esialgu on muud lootused.

Postita kommentaar